ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

30 Ιουνίου, 2009

Άνευ τίτλου αυτό…

Filed under: Uncategorized — simela @ 9:33 μμ

GUNIL-ROSENDAL 020  ROSENDAL2 003

Αν και σχετικά κουρασμένη από την διόμισυ ωρών βόλτα θ’ ανεβάσω τα χρώματα και τ’ αρώματα που είδα κι ένοιωσα σήμερα – Είπαμε, το ανέβασμα της φωτογραφίας κρατά χρόνο όχι το γράψιμο!
Ήθελα σήμερα να φύγω από την γειτονιά μου και να περπατήσω σε άλλα μέρη και σοκκάκια και πήγα στον Ζωολογικό κήπο, στο Rosendal, εκεί που είχα πάει με την φίλη μου την Catrin την παραμονή του μεσοκαλόκαιρου

Στην δεύτερη φωτογραφία, με τις κατακόκινες μολόχες, μ’ άρεσε που τα πουλιά τριγυρνούν κοντά στις παρέες – Πολούς Έλληνες τους εκπλήσσει το γεγονός ότι τα πουλιά εδώ είναι πολύ «εξευγενισμένα» και ότι δεν φοβούνται τους ανθρώπους…

GUNIL-ROSENDAL 021  ROSENDAL2 016

Στο τεράστιο αυτό μπλε παρτέρι έχει όλων των λογιών βότανα και μπαχαρικά που τ’ αρώματά τους σου τρυπούν τη μύτη…

ROSENDAL2 006  ROSENDAL2 009

Τελικά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που δεν καλιεργείται εδώ, στην Σουηδία! Διάφορα είδη λάχανα είναι αυτά – Από αυτά τα λάχανα που τρώγαμε σαν μικρά παιδιά (μαύρα τα λέμε οι πόντιοι αλλά είναι απλά πράσινα) και που τα είχαμε βαρεθεί ακόμα κι αν η μάννα μου προσπαθούσε να τα μαγειρέψει σε πολλές και διάφορες εκδοχές!!!

ROSENDAL2 023

Στο πολύ φως το αποδίδει η Gunilla, που συνάντησα εκεί γύρω να χαζεύει κι αυτή τα θαύματα, το ότι μπορείς να καλιεργήσεις τα πάντα στην Σουηδία!
Και το λέει μια που δεν ζει καν στην Στοκχόλμη αλλά 40 μίλια πιό ψηλά, στο Sundsvall, εκεί που κάνει ακόμα πιό πολύ κρύο! Αλλά και που έχει και πιό πολύ φως απ’ ότι εδώ!
Με τα 5 της παιδιά η γυναίκα (πολύτεκνος λέγεται αυτό εδώ και, πλέον, μάλλον και στην Ελλάδα), με τις 35 της αγελάδες, με τις καμμιά σαρανταριά κοτούλες, με χωράφια και καλιέργειες είχαμε πολλά κοινά στοιχεία περί της αγροτιάς να μιλήσουμε…

ROSENDAL2 025  ROSENDAL2 045

Θα γράψω τα ονόματα αυτών των δυο κτηριών όπως είναι και σαν διεθνή ορολογία, σχεδόν, θα καταλάβετε!
Το πρώτο λέγεται  Nordiska Museet και το δεύτερο Kungliga Dramatiska Teater

ROSENDAL2 029  ROSENDAL2 036

Ο κόσμος έχει βρει την χαρά του με τον καιρό γύρω στους 28-30 βαθμούς, επί μια ευδομάδα σχεδόν, και γεμίζουν τα μαγαζιά έξω – Στην δεύτερη φωτογραφία αυτά τα μπαλόνια που με το που βραδιάζει γεμίζουν τον ορανό… έχω ξαναγράψει για τέτοια! 
«Μια χαρά χαρούμενους κι ευτυχισμένους τους βλέπω τους ανθρώπους εδώ πού ωφείλεται το ανεβασμένο ποσοστό αυτοκτονίας» με ρώτησε χθες ο Θέμης…
Τι να του απαντούσα; Ίσως στο γεγονός ότι εδώ όλα καταγράφονται ως έχουν κι όχι ως πχ. ατύχημα που πολύ πιθανόν λένε στην Ελλάδα για άνθρωπό τους που αυτοκτονεί… σιγά μη πουν την αλλήθεια και γίνουν ρεζίλι στον κόσμο και στην γειτονιά!!!

Πάμε παρακάτω για να σας βομβαρδίσω με την αρχιτεκτονική που με τρελλαίνει… Πάρα πολύ μ’ αρέσουν τέτοιου είδους κρήρια που είναι από το 1800, κάποια και από το 1600!
Πολλές φορές έχω αναίβει σε λεωφορείο, δίχως συγκεκριμένο προορισμό, και επί ώρες χάζευα τα κτήρια στην πόλη!
Αυτά τα συγκεκριμένα είναι από το Strandvägen και, όπως είπα και παλιά, για να μείνεις σ’ αυτή την οδό πρέπει το πορτοφόλι σου να ζυγίζει περισσότερο από τώρα άσχετα με το πόσο ζυγίζει τώρα! Όχι από cash! Αυτά δεν κυκλοφορούν πλέον! Αλλά από πιστωτικές!
Και αν μια μέρα στην διεύθηνσή μου γράφει: Simela Meletlidou, Strandvägen X, Sweden… να ξέρετε ότι κάτι εκρηκτικό έχει συμβεί στη ζωή μου… πάλι 😉

GUNIL-ROSENDAL 022  GUNIL-ROSENDAL 024

GUNIL-ROSENDAL 026  GUNIL-ROSENDAL 027

Οι τελευταίες φωτογραφίες βγήκαν στις 21.30 (ελλάδας 22.30)

7 Σχόλια »

  1. ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΟΥ ΓΡΑΜΜΕΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΣΟΥ.ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η ΓΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΝ ΚΤΙΡΙΟΝ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.Α!ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ .ΦΙΛΑΚΙΑ.

    Σχόλιο από ioanna — 1 Ιουλίου, 2009 @ 7:45 πμ | Απάντηση

  2. ποιόν ιωάννα; σίγουρα το ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ!!!
    ξέρεις, καμιά φορά βαριέμαι να ψάξω τίτλο και προτιμώ να το αφήνω έτσι…

    Σχόλιο από simela — 1 Ιουλίου, 2009 @ 9:59 πμ | Απάντηση

  3. Καλό μήνα , Συμέλα. Οι φωτό σου είναι πολύ καλές. Μου αρέσει πολύ που μας δείχνεις σημεία της πόλης, τόσο όμορφα και ενδιαφέροντα, μιλάω και για προηγούμενες αναρτήσεις σου. Εγώ που δεν έχω ταξιδεψει πολύ (ελάχιστα),είναι σαν κάνω τις βόλτες μου μαζί σου. Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά.

    Σχόλιο από ελευθερία — 1 Ιουλίου, 2009 @ 10:11 πμ | Απάντηση

  4. ελευθερία μου χαρά μου είναι που σε ξεναγώ, έστω με αυτόν τον τρόπο και μακάρι να τα έβλεπες και από κοντά!

    Σχόλιο από simela — 1 Ιουλίου, 2009 @ 2:51 μμ | Απάντηση

  5. Hej – jag är stolt att vara med på din blogg men sörjer min grekiskakurs som jag gav upp innan den börjat. Tack för ett gott möte –

    Σχόλιο από Gunilla Jakobsson — 2 Ιουλίου, 2009 @ 9:26 μμ | Απάντηση

  6. hej gunilla!
    kul att du besökt min blogg men jag har fortfarande inte adressen till din blogg så se till att jag får den!

    ja, synd att du gav upp grekiska kursen – du sade inget om sånt till mig där på rosendal!
    eller? sade du det och jag inte minns något???

    glömmer ju så mycket också… 😉

    Σχόλιο από simela — 2 Ιουλίου, 2009 @ 10:20 μμ | Απάντηση

  7. Ξαδέλφη άρχισα να σέ διαβάζω όταν δέν έχω τί νά κάνω, καί όπως ελέπς εσκάλωσα καί βάλω,οξίας καί τελείας.ατς είπεσμε. ΣΥΜΕΛΑ ενα φωτογραφία αράβω νά ελέπω εκεί που ήστουν όλε τα μορά τη χωρή μου νε είσε καί συ μέσα καί γράφς ένα-ένα ποία είναι.Θέλω να βρήκα και να στείλα κάπου,πειμε πώς θά βρήκα.Επίσης γράψεμε τί έγινε μέ του γιατρου το γιο.Την ημέρα των θεοφανείων είδα τη Δέσπω με την Ζωή εφίλησέμε καί ύστερα λέειμε.ΝΕΠΕ ΑΦΟΡΙΖΜΕΝΕ ΝΤΕΜΟΡΦΑ ΣΚΟΥΝΤΟΥΛΙΣ(ΕΊΧΑ ΒΆΛΕΙ ορίντζιναλ άρωμα)

    Σχόλιο από ΤσουροΓΙΑΝΝΕΣ — 11 Ιανουαρίου, 2010 @ 10:01 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.