ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Νοέμβριος 22, 2012

Πρωί πρωί στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης…

Filed under: Uncategorized — simela @ 1:51 μμ

Πέρασε καιρός, πολύς καιρός από τότε που έγραψα τελευταία εδώ…σχεδόν χρόνος, και σήμερα η μικρούλα η Έλλη μού δωσε την έμπνευση να το ξαναπιάσω, το blog!

Πριν καιρό σας έλεγα ότι τα δόντια μου τα ανέλαβε ο φοιτητής οδοντιατρικής Eshan, στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Σας είπα τότε ότι εσκεμμένα δεν έψαξα ο φοιτητής να είναι έλληνας (κάτι που θα μπορούσα να ζητήσω από τους υπεύθυνους) και ότι όποιος και νά ταν θα τα πηγαίναμε σίγουρα καλά αφού οι καθηγητές και οι οδοντίατροι βρίσκονται πάντα κοντά/δίπλα…

Σήμερα έπρεπε να γίνει μια χειρουργική επέμβαση, πήγα πρωί πρωί και εκτός από την χειρούργο και τη νοσοκόμα βλέπω και την κοπελιά φοιτήτρια που θα κάνει την επέμβαση, με αυτό το όνομα να γράφει στο σήμα της…

Image

Τι να πεις βρε παιδί μου; Όχι μόνο ελληνίδα αλλά και με τέτοιο όνομα; Να μη ρωτήσεις αν είναι συγγενής, κάτι, του αλέξη!!!
«Δεν λέγομαι Τσίπρα αλλά Τσιπράς» με διόρθωσε, στα σουηδικά… αλλά τι σημασία έχει, τώρα, από τη στιγμή που στο όνομα υπάρχουν το ταυ, το σίγμα, το γιώτα, το πι, το ρο και το άλφα;

Και όλα μου τα έκανε μια χαρά, το κοριτσάκι μας, και της εύχομαι γρήγορα να αποτελειώσει τις σπουδές και να γίνει μια σπουδαία οδοντοχειρούργος (οδοντίατρος) και να βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη! Και θά ναι πολλοί αυτοί! Όσο περνά ο καιρός με την κρίση να χτυπά ανελέητα την πόρτα, σε όλες τις χώρες, οι ανήμποροι, με τις ανάλογες δυσκολίες να πληρώσουν για τέτοιες θεραπείες, θα είναι πολλοί!
Ευχή μου είναι το κίνητρο της κοπελιάς μας (να γίνει οδοντίατρος) να μην είναι μόνο το χρήμα αλλά και ο ανθρωπισμός μαζί!

«Χάρηκα πολύ που είσαι ελληνίδα» της είπα φεύγοντας!
«Κι εγώ χάρηκα πολύ» απάντησε με τα άπταιστα ελληνικά της!
Ήταν τα μοναδικά ελληνικά που μιλήσαμε σε όλη τη διαδικασία διότι μέσα στον επαγγελματικό χώρο καλά είναι να μιλάς τη γλώσσα που και οι συνάδελφοι μιλούν για να τα καταλαβαίνουν κι αυτοί…. 

Ακολουθεί η φωτογραφία με το επιτελείο που συνέβαλαν σήμερα στην μικρή αλλά απαραίτητη επέμβαση στα δόντια μου…δίπλα μου το Ελλάκι μας!

Image

Advertisements

3 Σχόλια »

  1. Καλησπέρα Συμέλα!!!! Καλή ανάρρωση!!!! Πως γίνεται το βλέμμα σου στο κοίταγμα της ίδιας πατρίδας….Νοσταλγία!!!!!!

    Σχόλιο από symela Zeitidou — Νοέμβριος 22, 2012 @ 3:39 μμ | Απάντηση

  2. Βουνό και ζαμανια, να είσαι καλά! Κι εγώ το θεωρώ αγένεια να μιλώ άλλη γλώσσα μπροστά σε άλλους που δεν την καταλαβενουν. Καλή επιτυχία σε όλα τα νέα παιδιά που σπουδάζουν.

    Σχόλιο από EVIE — Νοέμβριος 22, 2012 @ 5:09 μμ | Απάντηση

  3. Τι όμορφο να συναντάς την πατρίδα στην ξενιτιά! Και μάλιστα ποιοτικούς εκπροσώπους της που δουλεύουν, σπουδάζουν, ερευνούν και δεν κάνουν καταλήψεις, πορείες και εμπρησμούς!

    Σχόλιο από heliotypon — Δεκέμβριος 7, 2012 @ 8:34 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: