ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Μαΐου 3, 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΝΤ!!!

Filed under: Uncategorized — simela @ 12:23 πμ

Άργησα να γράψω και συνέβησαν πολλά αυτό τον καιρό αλλά εκτός αυτών παρακολουθώ και τα δρώμενα και στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο κάτι που καιρό τώρα είχα να κάνω!
Μέχρι πριν τρία χρόνια, τότε που ήμουν μανιακή καταναλώτρια της ενημέρωσης, ένοιωθα όλα τα αρνητικά συναισθήματα παρακολουθώντας την αλλά με την πολύ δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου κατάφερα σήμερα να μην αισθάνομαι ούτε οργή ούτε αδικία ούτε λύπη ούτε φουρτούνα ούτε άγχος ούτε ταχυπαλμία… ναι, ακόμα και ταχυπαλμία ένοιωθα παλιά!
Σήμερα απλά παρακολουθώ την κατάσταση και χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφερα να φτάσω σ’ αυτό το σημείο – όπως θες εξήγησέ το αυτό εσύ, αναγνώστη/στρια!

Όσο για τα τρέχοντα γεγονότα στην χώρα μας, και αφού μπορώ να συγκρίνω την οργάνωση και την νοοτροπία των σουηδών με αυτά των ελλήνων (και με άλλα πολλά), θα έλεγα το εξής:
Ο έλληνας κανονικά θα έπρεπε να πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο ΝΔΤ που καταδέχτηκε να ασχοληθεί με την ελλάδα και τους με κατοίκους της!!! Που μέσα στο χάος και στην ζούγκλα θα προσπαθήσει να βάλει μια τάξη κι ένα νοικοκύρεμα! Που θα σπάσει τον τσαμπουκά και την  ψευτομαγκιά του έλληνα! Που θα πατάξει την διαφθορά και την μίζα που πάντα υπήρχε στο αίμα του έλληνα και που βασανίζει την χώρα με αποτέλεσμα να πατά το φρένο της εξέλιξής της! Που θα προσπαθήσει να εξαλείψει την κουτοπονηριά και την λιγούρα του έλληνα! Που θα κάνει πολλά πολλά ακόμα για να δώσει στον ανοργάνωτο, και δήθεν ελεύθερο, έλληνα να καταλάβει ότι τα χρέη πρέπει να επιστρέφονται και τα δάνεια να αποπληρώνονται! Αλλά για να καταφέρει το ΔΝΤ να φτάσει στον σκοπό αυτό πρέπει ο έλληνας να συνεργαστεί μαζί του κάτι που θεωρώ πολύ-πολύ δύσκολο! Δύσκολο επειδή ήδη τα νερά του έχουν θολώσει, κυρίως των βολεμένων, κι αυτό ο έλληνας ούτε το παραδέχεται ούτε το αποδέχεται!

Λυπάμαι γενικά (τρόπος του λέγειν διότι στην ουσία δεν λυπάμαι) αυτούς που σαν αξία στην ζωή έθεσαν το χρήμα, τα λούσα, την υπερκατανάλωση, την χλιδή κλπ., διότι τώρα που θα περάσουν «κατοχές» θα νοιώσουν σαν το ψάρι στην στεριά…

Εγώ χαίρομαι που καταδέχτηκε το ΝΔΤ να μπει στην Ελλάδα και ν’ ασχοληθεί μ’ αυτόν τον λαό που τον χαρακτηρίζει μια ιδιαίτερα δύστροπη νοοτροπία!
Χαίρομαι επειδή έπρεπε να γίνουν οι ανατρεπτικές αλλαγές και κάτι τέτοιο ΜΟΝΟΝ οι ξένοι θα μπορούσαν να κάνουν σ’ αυτή την χαοτική χώρα κι αυτό χρόνια, τώρα, το ισχυρίζομαι και το δηλώνω!
Χαίρομαι που ίσως, λέω ίσως, οι ΔΝΤ κάτι καταφέρουν και φτάσει σιγά-σιγά η χώρα μου σ’ ένα αξιοπρεπές επίπεδο ν’ αρχίσω κι εγώ με καμάρι και λεβεντιά να λέω ότι είμαι ελληνίδα! Όχι, δεν ξέρετε εσείς πόσο δύσκολο είναι να σε αντιμετωπίζουν με δυσπιστία… με ειρωνεία… με οίκτο…  άστα να πάνε!

Advertisements

10 Σχόλια »

 1. Αγαπητή Συμέλα…..πρώτη φορά γράφω στο blog σου….και είχα και καιρό να το δω….πριν ένα…ενάμισυ χρόνο σε «ανακάλυψα»….θαυμάζω τους ανθρώπους που επιχειρούν και διακινδυνεύουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή τους….το δικό σου άλμα αποδείχθηκε επιτυχημένο …μιας και βρέθηκες σε μία χώρα που απολαμβάνει κανείς να ζεί και να συμπορεύεται με τους κατοίκους της….
  ….στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή μελαγχολούν βαθιά αυτοί που αγαπούν την χώρα τους….και αντιδρούν ανεξέλεγκτα(από Τετάρτη κλιμακώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις) όσοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι και οι ίδιοι ….ναι, οι απλοί πολίτες όχι αποκλειστικά και μόνο οι ιθύνοντες…οδήγησαν τα πράγματα εκεί που είναι τώρα….
  …..δεν συνεχίζω άλλο…..σιωπώ και κρατώ την αναπνοή μου (ελπίζω να μην σκάσω!) και αφουγκράζομαι για το καλύτερο …μέλλον…..

  Δέσποινα…

  Υ.Γ….έπρεπε να σου στείλω πιο πριν μήνυμα …υπό καλύτερες συνθήκες….τότε που διάβαζα τις εξορμήσεις σου για μανιτάρια….

  Σχόλιο από Despina — Μαΐου 3, 2010 @ 2:49 πμ | Απάντηση

  • έλα ντε δέσποινα, γιατί δεν μου μίλαγες τότε με τα μανιτάρια που είναι πιο ανθρώπινα και όμορφα! τι να πω εγώ τώρα για την «κρίση» που κι έτσι δεν θέλω να τ’ αποκαλώ διότι για μένα η κάθε κρίση επιφέρει θετικά αποτελέσματα αλλά για τους περισσότερους η λέξη κρίση τρομάζει! πώς να μιλάμε τότε για ένα θέμα όταν ο καθένας έχει διαφορετικά βιώματα και διαφορετικές ερμηνείες περί αυτού; αλλά μη φοβού! όλα θα πάνε καλά! πάντα δίπλα στα αρνητικά υπάρχουν και τα θετικά και δουλειά μας είναι αυτά να βρίσκουμε και να μάθουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτά για να κρατήσουμε μια ισορροπία… καλή επιτυχία και σε σένα και σε όλους… μια συμβουλή: μην κοιτάζετε τιβι – αυτά τρομοκρατούν τον λαό κι όχι η ίδια η κατάσταση!

   Σχόλιο από simela — Μαΐου 13, 2010 @ 11:58 πμ | Απάντηση

 2. Απλά θέλω να πω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας…! Αφού ο ίδιος ο λαός είναι διεφθαρμένος, τι πολιτικούς
  θα βγάλει; Απλά φοβάμαι ότι οι Έλληνες δεν θα αντέξουν… . Η χώρα θα πτωχεύσει και τότε θα επακολουθήσουν
  τραγικές καταστάσεις. Ένα καινούριο μεταναστευτικό κίνημα ξεκινάει και μας φέρνει μνήμες του ΄60. Καλό
  κουράγιο Έλληνες και θέλω να πιστεύω ότι το πάθημα θα μας γίνει μάθημα.

  Σχόλιο από Λύδια — Μαΐου 4, 2010 @ 2:21 πμ | Απάντηση

  • λύδια, η αλήθεια είναι ότι αυτό που εκπέμπουμε αυτό μας έρχεται πίσω σαν μπούμερανγκ… και καλά είναι να μην το ξεχνάμε αυτό ποτέ! αν προκύψει μετανάστευση ή όχι δεν το ξέρω και δε νομίζω να το ξέρει και κανείς… αλλά κι έτσι να γινόταν ποιο είναι το πρόβλημα; δεν βρίσκω αρνητικότητα στην μετανάστευση… οι πόρτες για τον καθένα είναι ανοιχτές και τα σκυλιά, επίσης, δεμένα… αυτό είναι ελευθερία, να αράξει όπου θέλει ο καθένας ΑΝ πράγματι το θέλει…

   Σχόλιο από simela — Μαΐου 13, 2010 @ 12:04 μμ | Απάντηση

 3. Πόσο δίκιο έχεις…
  Και πόσο ίδια αισθάνομαι δε μπορείς να φανταστείς. Πρώτη φορά σε επισκέπτομαι και είναι μία ανακούφιση να βλέπεις και σε άλλους μια κοινή οπτική. Εκτός απο όλα αυτα αισθάνομαι και μία δικαίωση, όχι προς τρίτους αλλά απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό, μια αυτοεπιβεβαίωση αν θέλεις. Ότι τελικά δεν ήμουν εγω ο τρελλός που δεν μπορούσα να κατανοήσω τα ακατανόητα που όλοι οι γύρω θεωρούσαν φυσιολογικά και επόμενα. Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά ακόμη και αυτό αμφιβάλλω αν θα μάς κάνει να αλλάξουμε επι της ουσίας.Ίσως και να είναι στο DNA μας το πρόβλημα, θα δούμε, ο καιρός θα δείξει…

  Σχόλιο από curiousss — Μαΐου 4, 2010 @ 10:39 πμ | Απάντηση

  • courious καταλαβαίνω απόλυτα την αίσθηση της αυτοεπιβεβαίωσης! και ένα να ξέρεις: είναι επίτευγμα να βλέπεις πίσω, και πιο πέρα, από τα φυσιολογικά και επόμενα! ΟΧΙ δεν τα καταφέρνουν οι περισσότεροι αφού δεν τολμούν καν να μπουν στον κόπο να δουν τι «παίζει» πιο πέρα φοβούμενοι μη χαλάσουν το βόλεμα και την σιγουριά του «γνωστού» που από μωρά έχουν μάθει και που ποτέ, μα ποτέ, δεν έχουν αμφισβητήσει….
   όσο για τον γιαλό, αυτός είναι όπως είναι κι άλλος τον βλέπει ίσιο κι άλλος στραβό ανάλογα με το δισάκι που κουβαλά στον ώμο… μη σ’ ανησυχεί ούτε αυτό!
   περιμένουμε και βλέπουμε, αυτό είναι το επίκαιρο θέμα, και πάντα με θετική σκέψη πως όλα θα πάνε καλά!!!

   Σχόλιο από simela — Μαΐου 13, 2010 @ 12:18 μμ | Απάντηση

 4. είστε απλά αξιολύπητη

  διαγράψατε ένα πλήρως τεκμηριωμένο κείμενο απλά επειδή δεν βολεύει τις φαντασιώσεις περί ΔΝΤ

  συγχαρητήρια

  Σχόλιο από osr — Μαΐου 4, 2010 @ 3:54 μμ | Απάντηση

 5. ωχ απολογούμαι!!!! δεν ξέρω γιατί αλλά τώρα μου έβγαλε το σχόλιο ότι το είχατε κάνει αποδοχή

  διαγράψτε το προηγούμενο παρεξήγηση και λυπάμαι ξανά

  Σχόλιο από osr — Μαΐου 4, 2010 @ 3:56 μμ | Απάντηση

  • osr σου απάντησα σε άλλη ανάρτηση… καλά να περάσετε τις ημέρες αυτές! να βλέπετε λιγότερο τιβι και να βγαίνετε περισσότερο στην ΦΥΣΗ όπου βρίσκεις τις απαντήσεις σε πολλά θέματα!

   Σχόλιο από simela — Μαΐου 13, 2010 @ 12:21 μμ | Απάντηση

 6. Καλησπέρα,
  Διαβάζω πολλούς μήνες το blog σου και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αφού μέσα απο σένα γνωρίζω την Σουηδία μια χώρα που αγαπάω και έχω έρθει 2 φορές και θα προσπαθήσω να έρθω και άλλες πολλές ακόμα.

  Με κέντρισε ο τίτλος αυτού εδώ του κειμένου. Αλλά ποτέ δεν θα έλεγα την φράση που έχεις για τίτλο σε αυτό το θέμα. Το ΔΝΤ δεν ήρθε για να βοηθήσει αλλά για να δανείσει. Δεν τον νοιάζει ούτε η Ελλάδα ούτε ήρθε να αλλάξει την νοοτροπία μας. Ήρθε να δανείσει και να πάρει πίσω τα λέφτά του μαζί με τους τόκους του. Και μετά η νοοτροπία μας θα παραμείνει έτσι Δεν μας αγαπάνε αλλά ούτε το κάνανε επειδή τους είμαστε συμπαθείς. Όλοι θα πατήσουν πάνω στο πτώμα της Ελλαδας.Και αυτοί και οι Ευρωπαίοι. Αλλά όταν ζεις έξω και τα νέα τα μαθαίνεις απο τις ειδήσεις και δεν τα ζεις στο πετσί σου όπως τα ζούμε καθημερινά εμείς εδώ, λογικό είναι να λες και ευχαριστώ. Δεν είμαι επιθετικός απέναντι σου, προς Θεού. Όλοι φταίμε σε αυτό, εμείς με την ψήφο μας και οι άλλοι που τα κλέβουν. Και αντί να πληρώσουν αυτοί που πρέπει ένα χρεός που βρίσκεται μόνο στα χαρτιά και στα pcs, πρέπει να πούμε και ευχαριστώ σε ποιούς? Σε αυτούς που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις για να υποδουλώνουν μια χώρα? Να με κυβερνάνε αυτοί και να λέω και ευχαριστώ? Πολύ βαρύ αυτό το ευχαριστώ…ειδικά όταν ζεις εδώ για όλη σου την ζωή…
  Υπάρχουν 2 χώρες η Ιρλανδία και η Ισλανδία. Η πρώτη υποτάχτηκε σε αυτά που τους επέβαλαν άλλοι και η δεύτερη είπε όχι σε αυτή την κατάσταση.
  Διάβασε ένα μικρό άρθρο παρακάτω για να καταλάβεις τι εννοώ.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9356852

  Σε ευχαριστώ που με διάβασες! 🙂

  Σχόλιο από Giannis — Μαΐου 15, 2010 @ 1:05 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: