ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Μαρτίου 17, 2010

Σε άγνωστα δάσοι…

Filed under: Uncategorized — simela @ 6:11 μμ

Χθες που περπατούσα μπήκα κατά λάθος σ’ ένα δάσος που για πρώτη φορά έβλεπα!
Ε, δεν μπορεί, κάπου θα μας βγάλει κι αυτό, σκέφτηκα, και δεν έψαξα να γυρίσω πίσω στα γνωστά μέρη, που συνήθως από φόβο κάνουμε, παρά συνέχισα να περπατώ στα ιδιαίτερα παγωμένα μονοπατάκια του…
Μ’ έσκιαζαν μήπως οι πάγοι όταν φορούσα και τα φρένα μου:

Ξένα πόδια είναι αυτά στην φωτογραφία κι όχι δικά μου…

Και νά σου μια κυρία των 70 περίπου που επίσης περπατούσε αλλά με το πάσο της αυτή…
Τη ρώτησα προς ποιά κατεύθυνση να περπατήσω να πάω προς το Älvsjö, γι αυτούς που ξέρουν από Στοκχόλμη, (γνωρίζω ανθρώπους που μπορεί να οδηγούν επί ώρες και να ψάχνουν μια διεύθυνση μα δεν ρωτούν σε κανέναν αλλά εγώ ρωτώ, καμιά φορά ακόμα και να ξέρω – έτσι, να δω πώς αντιδρά ο άνθρωπος, πώς μιλά, πώς συμπεριφέρεται… πώς γενικά είναι η νοοτροπία του ανθρώπου) κι αρχίσαμε με την κυρία την πάρλα η οποία οδήγησε στο να βρεθούμε και παλιές συνάδερφες!
Δουλέψαμε για ένα μικρό διάστημα μαζί (1977 με 1978, κάτι) σαν σερβιτόρες στο μεγαλύτερο και ωραιότερο εστιατόριο BERNS που πιο πολύ σαν ένα καταπληκτικό μουσείο μοιάζει παρά σαν εστιατόριο!

Ωστόσο ούτε αυτή ούτε εγώ θυμηθήκαμε η μια την άλλη…. αλλά αυτό που της έκανε εντύπωση είναι που κατάλαβα την καταγωγή της!
Με τα χρόνια έχω κατορθώσει να καταλαβαίνω από ποια χώρα είναι ο καθένας αρκεί να μιλήσω μαζί του λιγάκι ή απλά να τον ακούσω να μιλά και να πιάσω την απόχρωση της προφοράς του μιλώντας την σουηδική γλώσσα….
Η συγκεκριμένη κυρία, Karoline, είναι από την Αυστρία κι αυτοί έχουν μεν την χαρακτηριστική προφορά των γερμανών αλλά όχι ακριβώς!
Η ίδια, που την άφησα να μαντέψει, είχε σπάσει το κεφάλι της μα την Ελλάδα δεν την βρήκε όπως, δηλαδή, κάνουν κι όλοι οι άλλοι που προσπαθούν να μαντέψουν την καταγωγή μου και που τελικά καταλήγουν σε Ιράν, Ισπανία, Πορτογαλία κλπ., μα ποτέ σε Ελλάδα!

Φεύγω τώρα να συναντήσω Έλληνες από την Ελλάδα – μια ομάδα Ελλήνων είναι εδώ για κάποιο συγκεκριμένο λόγο κι αν έχω έμπνευση σας τα γράφω αύριο, ή αργά απόψε…

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: