ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Δεκέμβριος 20, 2009

Zeitgeist-ίτιδα!

Filed under: Uncategorized — simela @ 7:08 μμ

Zeitgeist-τίτιδα έπαθα αυτές τις μέρες!!!

Κάποτε μέσα στον σοφιστικισμό του με ρώτησε ο μικρός μου ο γιός – θα ‘ταν δεν θα ‘ταν 10 ετών τότε!  «Γιατί, μαμά, πρέπει να έχουμε λεφτά; γιατί να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς λεφτά;
Έτσουξε κάτι μέσα μου τότε αλλά τι να του απαντούσα; Ήξερα να απαντούσα;
Ήξερα τίποτε το διαφορετικό απ’ αυτά που μας μάθανε και από αυτά που καθημερινά βλέπουμε γύρω μας για να του απαντούσα;

Σήμερα θα μπορούσα να του πω «ασφαλώς και θα μπορούμε να ζήσουμε δίχως λεφτά και κάτι τέτοιο ισχυρίζεται και το κίνημα zeitgeist» στο οποίο, μάλιστα, μόλις χθες έχω γίνει και μέλος!
Ναι, αλλά τώρα αυτός, ο γιός μου, βρίσκεται στην παραγωγή! Βρίσκεται δηλαδή βαθειά μέσα στην κοινωνία που γνωρίζουμε (στην ανταγωνιστική, στην κεδροσκοπική, στην βίαιη, στην άπληστη κλπ.) και αν του έλεγα κάτι τέτοιο θα μ΄αποκαλούσε εξωγίηνη όπως και θα μ’ αποκαλούσαν και πολλοί άλλοι αν τολμούσα κι έλεγα ότι η κοινωνία που σήμερα ζούμε θα μπορούσε να καταρεύσει τελείως και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή με τελείως διαφορετικά θεμέλια!
ΤΙ; δεν γίνεται; ποιός το ‘πε ότι δεν γίνεται; ΟΛΑ γίνονται αλλά για να αλάξει η κοινωνία πρέπει πρώτα να αλάξει ο άνθρωπος μέσα του!
ΜΟΝΟΝ από μέσα προς τα έξω θα μπορούσε να γίνει μια αλαγή, όπως έχω γράψει και επανηλειμένα, κι όχι από έξω προς τα μέσα όπως οι περισσότεροι πιστεύουν!

Και η καλύτερη αρχή για αλαγή είναι:
1- να περιφρονήσουμε τις ειδήσεις στην τιβι, λένε στο ντοκουμεντέρ
Τα μεγάλα κανάλια των εκάστοτε χωρών εξηπηρετούν και συντηρούν μόνον το status quo! (εγώ έχω περιφρονήσει ολόκληρη την τιβι πετώντας το τελείως πριν τριετίας…)
2- να μποικοτάρουμε τις τράπεζες και τα προιόντα τους! (χαίρομαι που κατάφερα να ΜΗΝ «παντρευτώ» με καμία από αυτές και θα μπορούσα να πω πως κατά κάποιον τρόπο είμαι ελεύθερη!)
3- να μην πάμε ούτε να επιτρέψουμε ποτέ τα παιδιά μας, ή άλλους δικούς μας, να πάνε στον στρατό! Ο απαρχαιωμένος αυτός θεσμός συντηρεί επίσης το κατεστημένο και σαν τραγικό παράδειγμα φέρνει τους βετεράνους που το 25% από αυτούς ζουν στην Αμερική άστεγοι και περίπου 18 απ’ αυτούς καθημερινά αυτοκτονούν!
4- να μποικοτάρουμε τις ενεργιακές εταιρίες! Γίνεται αυτό; Αμέ! Θα μπορούσαμε πχ. να οδηγηγάμε το μικρότερο αμάξι που τραβά την λιγότερη βενζίνη! Αυτοί που μπορούν να παράγουν δική τους ενέργεια (ηλιακή, αιολική, γεωθερμική…) να το κάνουν και να περιφρονήσουν τελείως την ΔΕΗ και την Fortum που εδώ μας τα ρουφάει το αίμα το ίδιο άπληστα όπως εκεί η ΔΕΗ!
5- να περιφρονήσουμε το πολιτικό σύστημα! Το παραμύθι της δημοκρατίας, που είναι αδύνατον να υπάρχει σ’ ένα νομισματικό σύστημα που έχουμε τώρα, μας προσβάλει την νοημοσύνη και αντί να ψάχνουμε το νόημα του πολιτικού παιχνιδιού ας εστιάσουμε την ενέργειά μας στο να ρίξουμε το ίδιο το σύστημα, λέει ο τύπος, και μου θύμησε κάτι που παλιά είχα διαβάσει και μ’ άρεσε!
«Οι τρανοί, οι σπουδαίοι, οι σοφιστές, οι πνευματισμένοι, οι σκεφτούμενοι κλπ., ποτέ δεν ασχολούνται με πολιτικά κόμματα και με πολιτικά παιχνίδια! Ξέρουν πολύ καλά πως οι πολιτικοί είναι μόνο μια βιτρίνα και πως άλλοι ελέγχουν και κυριαρχούν!» Και με άλλα λόγια σημαίνει πως οι πολιτικοί δεν χρειάζονται καν σ’ ένα σύντημα!

Εδώ που τα λέμε εγώ λίγο πολύ ήμουν μέσα στην φιλοσοφία του κινήματος αυτού δίχως καν να γνωρίζω το ίδιο το κίνημα!  Κι αφού μέχρι σήμερα δεν με συγκίνησε κανένα πολιτικό κόμμα ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Σουηδία γιατί να μην μπω εδώ που με εκφράζει κιόλας!!!
Σαν νούμερο 6 μας λέει να δηλωθούμε σαν μέλη στο κίνημα ΕΔΩ κι αφού είστε έλληνες καλά είναι να μπείτε στο ελληνικό σάιτ ΕΔΩ να διαβάσετε, να μάθετε και να ενημερωθείτε περί του κινήματος!
Και να αποφεύγετε την τιβι για να μην σας κουμαντάρουν και το ίδιο το μυαλό!

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: