ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

21 Νοεμβρίου, 2009

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

Filed under: Uncategorized — simela @ 8:07 μμ

Άδειασε πάλι το σπίτι και από τρικυμία περνάμε στη νηνεμία!
Έφυγαν οι επισκέπτες (μια ανηψιά από την Θεσσαλονίκη και μια ανηψιούλα, από πρώτο ξάδελφο, που σπουδάζει σε μια πόλη στα νότεια της Σουηδίας, στο Alvesta) και μπαίνουμε πάλι στην καθημερινότητα!
Από full house περνάμε στην μοναχικότητα η οποία πολλές φορές έχει αποδείξει ότι παρά την μοναχικότητά της είναι και μια υπέροχη αλλά και μια πολύ πιστή σύντροφος που πολλές φορές μ’ έχει κάνει ν’ αναρωτηθώ αν πράγματι ήμαστε φτιαγμένοι ή γεννημένοι για 2… αν και το «φτιαγμένοι» θα το πίστευα περισσότερο από το γεννημένοι!

Φάγαμε, ήπιαμε (σχετικά λίγο το ποτό) είπαμε, γελάσαμε, φιλοσοφήσαμε, καπνήσαμε (αν και επί 2 εβδομάδες πριν τις επισκέψεις δεν είχα καπνίσει) και από το πρωί που έφυγαν είμαι πάλι δίχως τσιγάρο!
Όχι πως έχω αποφασίσει να το κόψω… απλά δεν το καπνίζω τώρα και αργότερα ίσως το ξανακαπνίσω! Έτσι απλά δίχως αποφάσεις και υποσχέσεις που τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να κρατήσουμε!

Περάσανε και τα δενδρύλια από το αεροδρόμιο, Γιάννη, που στην ουσία είναι παραφυάδες από rönnbär και nypon κι όχι ακριβώς δένδρα!
Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα το θέμα, όπως το είπες και αφού το είπες, αλλά όταν τηλεφώνησα στην Υπηρεσία δεν απάντησαν, μάλλον ήταν λάθος το τηλέφωνο όπως το έβγαλε ο Γούγλης, δεν είχα και χρόνο να ψάξω περισσότερο και το άφησα στην ευχή του Σύμπαντος!
Και σήμερα στο αεροδρόμιο είδαν την χάρτινη σακούλα, με τα δενδρύλια μέσα, στο χέρι της ταξιδιώτισας είπαν «εντάξει» σαν να επρόκειτο για μια οποιαδήποτε αποσκευή κι έφυγαν αυτά στο καλό!
Και με το ίδιο καλό τα εύχομαι να μεγαλώσουν και να φέρουν όμορφους και χαριτωμένους κόκινους καρπούς για να στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα μπιχλιμπίδια και οι Μελετλιδέοι αλλά και οι άλλοι Καλοχωρήτες (Σερρών)

Κι αν μέχρι τότε ζούμε θα τα χαιρόμαστε και θα θυμόμαστε την ιστορία τους, το πόθες έσχες τους και με την κάθε λεπτομέρεια την τοποθεσία προέλευσής τους και θα τα διηγούμαστε και στα εγγόνια μας και στις επόμενες γενεές!
(Και τι πολλοί ήμαστε, Θεέ μου…. μασαλάχ, μασαλάχ, που λένε και οι γείτονες)

Ας τα ευχηθούμε, λοιπόν, όλοι μαζί ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!
Οι συλογικές ευχές έχουν μια δυνατή, μια διαφορετική επίδραση – Όλες μαζί συνομοτούν με το Σύμπαν και ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

«Αχ ρε θεία τι όμορφα το λες… πόσο θα ήθελα κι εγώ να μάθω να το λέω έτσι…» έλεγε η μικρή ανηψιά που  μ’ άκουγε συνεχώς να λέω αυτό το ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ διότι όντως όλα πάνε καλά!

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Blog στο WordPress.com.