ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Νοέμβριος 2, 2009

Σουηδικές κληρονομικές διαφωνίες!

Filed under: Uncategorized — simela @ 10:08 μμ

3447786819Εκεί που δεν το περιμένεις γίνεται μια προσωπική «έκρηξη» και όλα γύρω σου παίρνουν μια άλλη πορεία! Ακόμα και τον θάνατο μπορεί να επιφέρει μια απότομη και απρόβλεπτη επιτυχία και το ίδιο έπαθε ο σουηδός συγγραφέας Stieg Larsson, τον Νοέμβριο του 2004, όταν είδε ότι η αξία των χειρόγραφών του παίρνει τεράστιες διαστάσεις με συμβόλαια με ξένες εκδόσεις να υπογράφονται, το ίδιο και με συμβόλαια με τηλεοράσεις και με κινηματογραφικές επιχειρήσεις, με το πρώτο από τα τρία βιβλία να εκδίδεται και να κάνει υπερπωλήσεις κλπ…  Αν κατά λάθος συναντήσεις στην Σουηδία άνδρα που έχει διαβάσει βιβλίο σίγουρα αυτή την τριλογία έχει διαβάσει και τίποτ’ άλλο!
Δεν θέλω να το πάω σε ρεπορτάζ , το θέμα, ούτε και σε διαφήμηση γιατί θαρρώ και Ψυχογιός το έχει εκδώσει αν και δεν είμαι σίγουρη αλλά στα σουηδικά λέγεται η τριλογία «Millennium» και στα αγγλικά το πρώτο από τα τρία βιβλία λέγεται «The Girl With The Dragon Tattoo»

Αλλά άλλα ήθελα εγώ να πω…

Σήμερα διαβάζω ότι η επί 32 χρόνια σύντροφός του, η Eva Gabrielsson, απ’ όλο αυτό το πανηγύρι των σημερινών αλλά και των μελλοντικών εσόδων, δικαιώθηκε «νομικά» μετά τον θάνατό του ΜΗΔΕΝ!

Μόνον ο πατέρας του και ο αδελφός του τα δικαιούνται όλα αφού ούτε και παιδιά είχε το ζεύγος!
Και μιλάμε για πατέρα που ούτε καν είχε μαγαλώσει αυτόν τον γιό – Με τον παππού του έχει μεγαλώσει το παιδί και κανείς από τους συναδέλφους και φίλους του γνώριζαν ότι υπάρχει και αδελφός, ο οποίος σήμερα διεκδικείται αλλά και δικαιούται τα αρκετά εκκατομύριά του!    
Κι αρχίζει μια φιλονικία και προστριβή μεταξύ της συντρόφου του συγγραφέα και της υπόλοιπης οικογένειας που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού μπορεί να καταλήξει – Μέχρι και σε ξένα ΜΜΕ άρχισε η διαφωνία να γνωστοποιείτα!

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι κατά διαστήματα αυτή συντηρούσε τον συγγραφέα (γι αυτό είμαι σίγουρη επειδή γνωρίζω περί μίζερης συγγραφικής) και ότι ασφαλώς και δικαιούται αυτό που της αναλογεί!
Οι δύο άνδρες αποφάσισαν σήμερα, σύμφωνα με τα ουκ ολίγα δημοσιεύματα, να συμφιλιωθούν και να «δωρίσουν» 20 εκκατομύρια στην γυναίκα (περίπου 200000 ευρώ)
Αλλά το θέμα και η φασαρία αφορά κι ένα ημιτελές χειρόγραφο που για την ώρα είναι αρχειοθετημένο σ’ ένα λαπτοπ όπου μόνον αυτή έχει πρόσβαση…. υπάρχει συνέχεια στις φασαρίες, δηλαδή, όπως είναι και η έτοιμη ήδη τριλογία αυτού!

Λοιπόν, για να μην το παρατραβήξω, εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι ότι παρά το γεγονός η συντροφική ζωή μεταξύ δύο ατόμων θεωρείται σαν γάμος, στην Σουηδία, δεν αντιλήφθηκα γιατί αυτές οι εξελήξεις και γιατί δεν τα δικαιώθηκε η γυναίκα εξ αρχής….
Τώρα που και στην Ελλάδα αρχίζει να ισχύει το φενόμενο της συντροφικής ζωής καλά είναι να δίνετε λίγο περισσότερη προσοχή στα κληρονομικά θέματα!
Και ΠΟΣΟ δεν τα μπορώ αυτά!
Ευτυχώς που στην οικογένειά μας, παρά το μέγεθός της, ποτέ δεν προέκειψαν τέτοιες φασαρίες!
Για ποιό λόγο, άλλωστε, αφού κάτι χωραφάκια μόνο υπήρχαν στο χωριό! Ευχτυχώς…

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: