ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Οκτώβριος 6, 2009

Meditation Μέρος 3

Filed under: Uncategorized — simela @ 9:40 μμ

Έχω γράψει πριν μερικές μέρες για κάποιο σεμινάριο που παρακολούθησα ένα σάββατο σε συνδιασμό με διαλογισμό/αυτοσυγκέντρωση εξ ου και οι δυο αναρτήσεις μ’ αυτό θέμα!
Το μέρος 1 ΕΔΩ και το μέρος 2 ΕΔΩ
Είχα πει στην αρχή ότι θα γράψω τρία κείμενα με την αυτοσυγκέντρωση σαν θέμα αλλά πολλά θέματα τρέχουν καθημερινά και νοιώθω πως έχω απομακρυνθεί από την υπόσχεσή μου!

Βλέπετε ακόμα και τα θέματα στα blogs έχουν ημερομηνία λήξεως κι όχι μόνο στην αρθογραφία που μέχρι πριν λίγα χρόνια έκανα σε ελληνικές εφημερίδες… 

Το σεμινάριο εκείνο είχε σαν θέμα ένα μέρος του βουδισμού που λέγεται New Kadampa και κέντρα διαλογισμού με την παράδοση αυτή υπάρχουν ακόμα και στην Αθήνα και στην Κέρκυρα μου ‘χε πει η νεαρή μοναχή τότε!
ΕΔΩ θα βρήτε την ιστοσελίδα τους για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή μ’ αυτούς και μπορώ να πω ότι αξίζει να πλησιάσει κανείς την φιλοσοφία αυτή αλλά και τον διαλογισμό που συνδιάζεται με την φιλοσοφία…

Όσο για το τρίτο μέρος της αυτοσυγκέντρωσης μπορώ μόνο να πω ότι μπορείτε να κάνετε όπως στο δεύτερο μέρος! Αφού χαλαρώσετε να βάζετε μέσα σας το Λευκό με την εισπνοή και να βγάζετε από μέσα σας το μαύρο με την εκπνοή σε σημείο να βλέπετε τον εαυτό σας σαν ένα κατάλευκο και κατακάθαρο σύνολο δίχως μαύρα αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις μέσα σας!

Αντί για την εικόνα αυτή μπορείτε να επικαλέσετε στην φαντασία σας μια άλλη, που προφανώς είναι επίκαιρη στη ζωή σας, και από αρνητική να την πλάσετε σε θετική! Πάντα, όμως, με την επικέντρωση στις εισπνοές και τις εκπνοές αφού αυτό είναι ο κύριος σκοπός της αυτοσυγκέντρωσης!

Δεν είμαι σε διάθεση αυτοσυγκέντρωσης τώρα… αισθάνομαι να τα γράφω πολύ φτωχικά και άνευ φαντασίας….τα γράφω απλά και μόνο επειδή είχα υποσχεθεί και τρίτο μέρος!

Προχωράμε σε άλλα θέματα…

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: