ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Σεπτεμβρίου 17, 2009

Τους εμπιστεύομαι…

Filed under: Uncategorized — simela @ 11:59 πμ

46252699-SΗ Ιωάννα και η Ελευθερία σε σχόλιά τους μου ζητούν να συνεχίσω την προηγούμενη ανάρτηση που την έχω αφήσει στο καλύτερο, όπως λένε, αν και η Ελευθερία είναι αρκετά μέσα στο θέμα και στην σκέψη μου!
Διότι το παιχνίδι του δείνε-πάρε ανάμεσα σε μας και στο Σύμπαν δεν πρόκειται μόνο περί υλικών «αγαθών»! Αυτά είναι τα λιγότερα που χρειάζεται μια ψυχή του ανθρώπου για να νοιώσει την αλληθινή χαρά και την πραγματική ευτυχία… τα ‘χω γράψει χιλιάδες φορές αυτά!
Δεν είναι, λοιπόν, το ότι θα δώσεις λεφτά και θα πάρεις πίσω λεφτά! Ούτε θα δώσεις τομάτες και θα πάρεις πίσω τομάτες όπως έτυχε στο χθεσινό μου παράδειγμα!
Όλο το παιχνίδι μεταξύ μας πρόκειται για μια ανταλλαγή ενέργειας, συναισθημάτων και πολλών άλλων αγαθών ποικίλου είδους! Κυρίως ενέργειας!

Δίνουμε θετική ενέργεια μ’ ένα απλό χαμόγελο, που όλοι ξέρουμε πόσο μας ανοίγει την ψυχή αλλά για διάφορους μικρομίζερους λόγους δεν το δίνουμε, έρχεται πίσω θετική ενέργεια είτε με το ίδιο είδος είτε με κάποιο άλλο! Ίσως την ίδια στιγμή ίσως αργότερα! Άσχετο αυτό!
Δίνουμε 5-10 λεπτά από την ζωή μας, πχ. για μια μικρή βοήθεια σ’ έναν συνάνθρωπό μας, έρχεται πίσω και πάλι είτε με το ίδιο νόμισμα είτε με κάποιο άλλο! Είτε αυτοστιγμή είτε αργότερα!
Δεν κάνουμε μια χάρη για να μας την ανταποδώσουν! Η ανταπόδωση έρχεται από μόνη της! Είναι που μερημνεί το Σύμπαν γι αυτό!

Ευλογούμε τους πολιτικούς για την δουλειά τους και για την ανοχή που έχουν προς τα βρυσίδια του λαού τους, αντί να τους  συκοφαντούμε και να τους διαολοστέλνουμε, θα μας έρθει πίσω  θετικό αποτέλεσμα! ΚΑΛΑ, το ξέρω ότι εδώ πατώ σε ευαίσθητο σημείο… Κι όμως, όσο παράδοξο και παράλογο κι αν ακούγεται, το παιχνίδι του δείνε πάρε ισχύει και εδώ!

Δείχνεις εμπιστοσύνη στον πολιτικό σου έμπιστα και αξιόπιστα θα κάνει κι αυτός την δουλειά του! Ή μάλλον αξιόπιστα θα σου φανούν ότι τα κάνει ό,τι κι αν κάνει!
Ο ένας αντανακλά τον άλλον! Ο ένας είναι ο καθρέπτης του άλλου!
Τόσο απλό είναι αυτό το παιχνίδι μα τόσο δύσκολο να το παίξουμε!
Σου δίνω μου δίνεις! Σου χαμογελώ μου χαμογελάς και η μέρα βαδίζει με ηρεμία κια γαλήνη! Σου τρίζω τα δόντια μου τρίζει κι εσύ τα δικά σου και η μέρα πάει με πόλεμο, με μιζέρια, με εχθρότητα  και γενικά με αρνητική ενέργεια!

Έχετε σκευτεί ποτέ πόσο δύστροπος, άπιστος, ανοργάνωτος, αδιάφορος είναι ο Έλληνας; Τα ξέρετε αυτά, δε γίνεται να μην τα ξέρετε! Έχετε, όμως, σκευτεί ποτέ πώς είναι δυνατόν αυτός ο λαός να κυβερνηθεί όταν δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του ούτε και αφεντικό στο κεφάλι του;
Πώς λοιπόν απαιτείτε οι πολιτικοί να κάνουν «σωστά» την δουλειά τους αφού οι πολίτες δεν είναι «σωστοί;» 
Καιρό τώρα σκέφτομαι, κυρίως για τους Έλληνες πολιτκούς, ότι όντως είναι ήρωες για τον απλό λόγο ότι σας ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ –  Βλέπετε, εμένα με βγάζω απ’ έξω και το κάνω με καθαρή αυτογνωσία και με συνηδειτότητα διότι όποιοι κι αν είναι αυτοί, οι πολιτικοί, τους εμπιστεύομαι! Ξέρω ότι οι άνθρωποι μια χαρά κάνουν την δουλειά τους γι αυτό και δεν χρειάζεται καν να ψυφίσω!

Τι; Κλέβουν τον απλό κόσμο; Αν και δεν θα το έθετα έτσι γιατί ακούγεται πολύ αρνητικό και φτηνό αλλά έστω κι έτσι πότε δεν έγινε αυτό; Και πού δεν γίνεται αυτό; Και ποιοί από τα ψηλά πόστα δεν το κάνουν αυτό;
Και εσύ που βρίζεις και βλαστιμάς τι καταφέρνεις εκτός από το να χαλάς και να μολύνεις και την δική σου ηρεμία αλλά και στη συνέχεια και την ηρεμία του Σύμπαντος και της Φύσης;

Advertisements

3 Σχόλια »

 1. Ο ένας είναι καθρέπτης του άλλου!!! Πόσο δίκιο έχεις! Και πόσο δύσκολο να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Να στέλνουμε σε όλους θετική ενέργεια, όπως κι αν φέρονται; ό,τι κι αν κάνουν; Αυτό κι αν είναι δύσκολο! Για τους πολιτικούς, δεν ξέρω αν συμφωνώ μαζί σου. Το οτι οι περισσότεροι που έχουν κάποιο αξίωμα , και δύναμη, την καταχρώνται εις βάρος των άλλων , για το δικό τους όφελος, το θεωρώ απαίσιο.Κατάχρηση εξουσίας! Ξέρεις την παροιμία που λέει «Το ψάρι βρωμάει απ’το κεφάλι». Αυτοί λοιπόν που είναι σε αξιώματα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Όταν σε κλέβει το ίδιο το κράτος, σε διδάσκει πώς να κλέβεις και εσύ. Και έτσι δημιουργείται ο φαύλος κύκλος που είναι η πολιτική ζωή αυτού του τόπου, τις τελευταίες δεκαετίες. Υπάρχουν και σωστοί πολιτικοί, αλλά είναι τόσο λίγοι, και οι άλλοι δεν τους αφήνουν να κάνουν και πολλά πράγματα. Αν τους στείλω θετική ενέργεια, λες να αλλάξει κάτι; Θα χρειαστεί πολύς καιρός, καλή μου Συμέλα.

  Σχόλιο από ελευθερία — Σεπτεμβρίου 18, 2009 @ 9:33 μμ | Απάντηση

  • είναι σίγουρο ότι τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται ο φαύλος κύκλος; είναι σίγουρο ότι δεν γινόταν και παλιά που ήμασταν μικρά και δεν δίναμε σημασία;
   ή ότι δεν θα γίνεται και στο μέλλον όταν πλέον δεν θα υπάρχουμε;
   και ότι οι αντιδράσεις και οι κραυγές των πολιτών δεν βοηθούν ούτε θα βοηθήσουν παρά τα ίδια και τα ίδια θα συμβαίνουν για πάντα;

   μήπως πρέπει να αλλάξει τελείως η αντιμετώπηση αυτή;
   μήπως ένας τελείως διαφορετικός τρόπος οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα;

   για να αλλάξει κάτι (οτιδήποτε είνια αυτό)ασφαλώς και χρειάζονται πολλά χρόνια αλλά και ο ολυμπιονίκης ακόμα με το βήμα νούμερο 1 έχει ξεκινήσει κάποτε….

   Σχόλιο από simela — Σεπτεμβρίου 19, 2009 @ 6:44 μμ | Απάντηση

 2. Θέλω να συμπληρώσω, το οτι , όπως λες, παντού γίνεται αυτό, και οτι πάντα γινόντουσαν έτσι τα πράγματα,(σχετικά με τους πολιτικούς πάντα), δεν είναι δικαιολογία για να συνηθίζουμε σ’αυτήν συμπεριφορά. Εγώ πάντα ελπίζω να βρεθούν κάποιοι που θα είναι τίμιοι πρώτα με τον εαυτό τους και μετά με τους ανθρώπους που θα τους εμπιστευθούν. Δεν βρίζω ούτε βλαστημάω κανέναν, μόνο απογοητεύομαι. Την ηρεμία μου βέβαια, μερικές φορές την χάνω αλλά τι να γίνει. Καλό βράδυ Συμέλα.

  Σχόλιο από ελευθερία — Σεπτεμβρίου 18, 2009 @ 10:17 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: