ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Ιουνίου 13, 2009

Πάμε παρακάτω…

Filed under: Uncategorized — simela @ 1:15 μμ

Εκτός από τις ασκήσεις που προτείνει ο Deepak Chopra προκειμένου να πάμε πίσω την χρονολογική μας ηλικία, για τις οποίες έχω γράψει και εδώ, κι εκτός από άλλες όπως καλή διατροφή, φυσική γυμναστική, yoga, αυτοσυγκέντρωση, αποτοξίνωση ουσιών κλπ., αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο και που και κατ’ αυτόν και κατ’ εμέ είναι το συμαντικότερο είναι το εξής:

Σαν παράδειγμα γράφει για ανθρώπους των 100 ετών ηλικίας που στην ερώτηση τι έχουν κάνει και ζουν τόσα πολλά χρόνια δεν βρήκαν σαν κοινό παρονομαστή το ότι γυμνάζονταν ή ότι είχαν καλή διατροφή ή ότι δεν έπιναν ή ότι δεν κάπνιζαν; Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έδιναν τις απαντήσεις που και αυτός και εμείς θα πιστεύαμε αλλά οι απαντήσεις τους είχαν σαν κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι δεν αντιστέκονταν στην ζωή και ότι παραδίνονταν!

Τώρα, τι σημαίνει αυτό διότι με τις λίγες λέξεις που γράφω εδώ δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι εννοώ ενώ εγώ διαβάζοντας την ροή όλου του βιβλίου όχι μόνο τα αντιλαμβάνομαι αλλά και τα βρίσκω τόσο, μα τόσο αλληθινά και συμβατά!
Ένα μικρό παράδειγμα είναι το εξής:
Όταν κάτι στη ζωή μας πάει «στραβά» και όχι όπως το περιμέναμε και το ονειρευόμασταν ΔΕΝ θα επιμείνουμε να το πάμε όπως το πργραματίσαμε και όπως το αναμέναμε!
ΔΕΝ θα κολλήσουμε και ΔΕΝ θα φοβηθούμε την διαφορετική ροή που παίρνουν τα πράγματα παρά θα παραδεχτούμε την κατάσταση όπως είναι και θα εμπιστευτούμε στο γεγονός ότι σε ότι μας συμβαίνει υπάρχει κάποιο νόημα. ΔΕΝ θα δηλητηριάσουμε την εσωτερική μας γαλήνη με άγχος και με στρες αλλά θ’ αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν την ροή που παίρνουν και θα εμπιστευτούμε στην ευφυία του σύμπαντος που ετοιμάζει για εμάς νέες απαντήσεις και στην σευνέχεια νέες εξελήξεις! 

Να χωνέψουμε αυτό που μας συνέβει, να βρούμε τα θετικά από αυτό, διότι ακόμα και στις τρικυμίες υπάρχουν θετικά, και να προχωρήσουμε παραπέρα…
Με απλά λόγια να παραδεχτούμε την κατάσταση και μετά να την αφήσουμε για να προχωρήσουμε πρακάτω…

Εύχομαι να έγινα κάπως αντιληπτή…

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: