ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Ιουνίου 2, 2009

Όχι μόνον βυζιά και γάμπες…

Filed under: Uncategorized — simela @ 5:51 μμ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την φίλη και ανγνώστρα Αλεξία που μου υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να ανήκω στο μικρό ποσοστό ανθρώπων που δεν ασχολούνται με τους άλλους, με μικροπρέπειες, μικροσυμφέροντα, μιζέριες, και γενικά με πράγματα που υποβιβάζουν την ανθρώπινη φύση και μπλοκάρουν το μυαλό!

Ειληκρινά ξεχνώ την μεγάλη σημασία που έχει να απέχεις από αυτά και την ευχαριστώ πολύ γι αυτό! 
Θαρρώ πως από μικρό παιδί ήμουν έτσι – Τις συζητήσεις, που κοινώς αποκαλούνται κοτσομπολιά, τις άκουγα πάντα με άλλο αυτί και προσπαθούσα με το μυαλό μου να πηγαίνω πιό μακριά! Πάντα ήΘελα να ψάξω τι κρίβεται και τι συμβαίνει πίσω από αυτά που λέγανε!
Αμφισβητούσα γι αυτά που άκουγα και έβλεπα. Αμφισβητούσα για πολλά, ακόμα και γι αυτά που άλλοι έδιναν και την ζωή τους ακόμα… για να μην πω ότι αμφισβητούσα και για τα μαθήματα στο σχολείο αλλά άλλη φορά θα αναφερθούμε σ’ αυτά!

Περιμένει νεότερα, λέει επίσης η Αλεξία, από τις ασκήσεις που κάνω πάνω στον πνευματικό χώρο και που βασίζονται στο βιβλίο του Deepak Chopra «Grow Younger, Live Longer»

Πρέπει να πω, ωστόσο, ότι όσο προχωράς στο διάβασμα αυτού του βιβλίου τόσο πληθαίνουν οι ασκήσεις!
Όχι, δεν είναι τόσο απλό να καταφέρεις να γυρίσεις πίσω την χρονολογική σου ηλικία και να γίνεις νεότερος, ή και μεγαλύτερος αν το επιθυμεί κάποιος, από όσο είσαι!

Για να δούμε αποτελέσματα από τέτοιες ασκήσεις, όπου, όπως είπα ακολουθούν κι άλλες, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας και για την γύρανσή του!
Διότι το σώμα μας δεν είναι ΜΟΝΟΝ η γάμπα μας, το στήθος, το μπούτι, η μέση, ο κώλος, το κεφάλι, τα μάτια κλπ.
Ούτε και ΜΟΝΟΝ τα πνευμόνια, το έντερα (παχειά και λεπτά), τα σικότια, τα οστά κλπ., που ούτε καν και αυτά σκεφτόμαστε όταν μιλάμε για το ΣΩΜΑ!

Το σώμα μας αποτελείται και από άλλα πράγματα και αυτά πρέπει να τα εμπεδώσουμε τόσο καλά όσο έχουμε εμπεδώσει και τα μπούτια, τα βυζιά και τα χείλη!

Ποιά είναι αυτά;
Είναι ένα ενεργιακό πεδίο που μας περιτυλίγει και που η φίλη μου η Λίνα αποκαλεί ΑΥΡΑ – Δεν είμαι σίγουρη αν πράγματι είναι η αύρα.
Είναι η μετασύνθεση/μεταβολή που συνεχώς και ακατάπαυστα συμβαίνει μέσα μας και που κάθε τόσο αλλάζει και ανανεώνει κύταρρα, μόρια κλπ. στον οργανισμό μας.
Και είναι και η ευφυία/νοημοσύνη με την οποία λειτουργεί όλο το οργανικό μας σύστημα και το οποίο συνεχώς παραβλέπουμε με πρώτο και μεγαλύτερό μας σφάλμα να μη το επιτρέπουμε να επουλώνει, σε περίπτωση που κατά κάποιον τρόπο έχει πληγωθεί, παρά να το φορτώνουμε με χημικές ουσίες και φάρμακα!

Εάν δεν μάθουμε την έννοια ΣΩΜΑ με αυτό τον τρόπο δεν θα καταφέρουμε να δούμε αποτελέσματα όσο κι αν ασκούμεθα με τον Deepak Chopra ο οποίος έχει γράψει και το παγκοσμίως γνωστό βιβλίο «Κβαντική Θεραπεία» πάνω στο οποίο βασίζονται οι θεωρίες του!

Επομένως ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ αλλά, όπως πάντα, ο επιμένων νικά!

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. […] πάμε πίσω την χρονολογική μας ηλικία, για τις οποίες έχω γράψει και εδώ, κι εκτός από άλλες όπως καλή διατροφή, φυσική […]

    Πίνγκμπακ από Πάμε παρακάτω… « ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ — Ιουνίου 13, 2009 @ 1:16 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: