ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Μαΐου 15, 2009

Σαν μπουμεράγκ…

Filed under: Uncategorized — simela @ 11:51 πμ

51M2MQ1G52L__BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA240_SH20_OU01_Όλα είναι τέλεια στη ζωή μου… Όλα πάνε ρολόι… Ακόμα και η 14άρων ημερών εγγονούλα μου, που για διάφορους λόγους δεν γράφω γι αυτήν, έχει ήδη δείξει τάσεις ανεξαρτησίας και αυτό μ’ αρέσει πολύ…

Το ότι αισθάνομαι έτσι όμορφα και τέλεια ίσως έχει να κάνει και με το βιβλίο «Life! Reflections on Your Journey» που διαβάζω τώρα και που αν δεν ήξερα ότι το έχει γράψει η Louise Hay θα πίστευα ότι η συγγραφέας του ήμουν εγώ!
Κυρίως στο θέμα του τέλους των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων που, δυστυχώς, η κοινωνία το θεωρεί κατάντια κι όχι ευκαιρία, και για τους δύο, να κάνουν νέα βήματα, νέες δημιουργίες, νέες σχέσεις, νέα βιώματα, νέες αντιμετωπίσεις… ΝΕΑ ΖΩΗ!

Διότι όταν ο κύκλος μιας σχέσης έχει κλείσει, και όσο κι αν γι αυτό θέλουμε να ενοχοποιήσουμε κάποιον κανείς μας δεν φταίει, είναι δώρον άδωρον να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να προσπαθούμε να τον κρατάμε ανοιχτό διότι το μόνο που κάνουμε είναι να χάνουμε χρόνο και ψυχική δύναμη!

Αντί, λοιπόν, να ψάχνουμε τρόπους να ενοχοποιήσουμε κάποιον κρατάμε τα όμορφα που περάσαμε μαζί, αισθανόμαστε ευγνωμωσύνη γι αυτά, και αφήνουμε τον άλλον ελεύθερο να συνεχίσει τη ζωή του και με τον τρόπο αυτό ούτε εγωισμοί πληγώνονται, ούτε ψυχές αλλά ούτε και τα παιδιά μας επιβαρίνονται!
Διότι τα παιδιά δεν πληγώνονται από τον ίδιο τον χωρισμό παρά από την συμπεριφορά μεταξύ γονέων πριν και μετά τον χωρισμό… κυρίως όταν ανακατεύονται και συγκενείς, πεθερικά, γείτονες, κουμπάροι, παπάδες, πρόεδροι…κλπ!

Δεν ευχόμαστε στον άλλον να «πάει στον διάολο» και στέλνουμε αρνητική δύναμη η οποία, σαν μπουμεράγκ, έρχεται μετά πίσω και σε μας αλλά και στα παιδιά μας, αλλά τον ευχόμαστε να πάει στο καλό και να βρει την ευτυχία του κάπου αλλού!
Και την ευτυχία δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να την βρούμε απλά και μόνο επειδή βρίσκεται σε απόσταση μιας μόνο αναπνοής! Υπάρχει μέσα μας και αν μάθουμε να τα πάμε καλά με τον εαυτό μας την έχουμε ήδη αποκτήσει και δε δίνουμε όσα όσα για να την ψάχνουμε σε άλλες χώρες και χωριά…

Απαραίτητο να διαβάζουμε τέτοιου είδους βιβλία!
Είναι το πανεπιστήμιο μάθησης να σεβόμαστε, να συγχωρούμε, να ευγνωμωνούμε, να αγαπάμε πρώτα απ’ όλα τον ευατό μας και μετά τους άλλους…

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: