ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ

Αύγουστος 29, 2008

Άκου ισότητα! Εδώ γελάμε…

Γίνεται ένα μεγάλο debate σήμερα στον blogόκοσμο της Σουηδίας αλλά και σε εφημερίδες οικονομικού περιεχομένου!
Θα μου πείτε γιατί στις οικονομικές κι όχι στις άλλες εφημερίδες;
Επειδή το σκανδαλώδες θέμα το ξεκίνησε η συγραφέας Cecilia που είναι κόρη του P.G Gyllenhammar, αυτού του τέως μεγάλου διευθηντή της Volvo, επομένως κάπου εκεί χωρά… το θέμα!

Η Cecilia μαζί με μια άλλη, με την ηθοποιό Jessica, που μάλιστα αυτό τον καιρό ζούνε σ’ ένα από τα νησιά μας – την γνωρίζω την Cecilia και ξέρω πού βρίσκεται αλλά δεν το λέω – κατηγορούν το φεμινιστικό κίνημα…
Ναι, ναι, το κατηγορούν και με τον τρόπο τους, που έχει σηκώσει μεγάλη παρεξήγηση, εννοούν ότι ο άντρας έχει γίνει σαχλός και ότι αν ρίξει και καμιά σφαλιάρα στην γυανίκα ε, δεν χάλασε κι ο κόσμος (και η σφαλιάρα κρύβει ρομαντισμό και αίσθημα…λένε)

Ο άντρας να ‘ναι άντρας, θέλουν οι κυρίες, και να σταματήσουν αυτοί οι θεατρινισμοί των ΔΗΘΕΝ ευτυχισμένων οικογενειών και ζευγαριών… και ότι όλα είναι κατασκευάσματα μιας αρωστημένης κοινωνίας… και, άσε, άσε, πού να σας τα λέω τώρα αλλά το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε ανάμεσα στο «to be or not to be»
Είμαστε στην μεταβατική φάση από τους παλιούς και γνώριμους ρόλους των δυο φίλων στην ισότητα που με τόση επιμονή ζητήσαμε οι γυναίκες!
Και η χειρότερη φάση σε μια αλλαγή είναι ακριβώς αυτή, της μετάβασης!

Αυτός ο σαματάς με έφερε στο θέμα που από καιρό ήθελα να γράψω..

Αυτές τις φωτογραφίες ήθελα να σας δείξω και να σας πω ότι από εμπειρία ξέρω ότι πίσω ποτέ δεν πάμε!

Κι αφού λοιπόν στους παλιούς τους ρόλους, εκεί που μόνο η γυναίκα ασχολούνταν με τα παιδιά, δεν πάμε ας πάμε καλύτερα πιό σύντομα μπροστά! Στους νέους!
Και να δούμε και τέτοιες εικόνες στους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας διότι αυτή η μεταβατική περίοδος και φονιάς των αισθημάτων είναι και αντροχωρίστρα είναι… ύπουλη αυτή η μετάβαση από τα παλιά στα καινούργια!

Εμένα, βέβαια, αυτό δεν με συμφέρει καθόλου καθώς άντρες και τα δυο μου παιδιά – παρόλ’ αυτά προτιμώ την σύντομη αλλαγή παρά την ψυχοφθόρα και χρονοβόρα!

Τώρα, με το που κουβάλησε ο άντρας το παιδί μπήκαμε στην ισότητα; Χα, χα ας γελάσω… άσε, αυτό είναι μεγάλο θέμα και χρειάζεται πολά – πολά ποστ…

Α, δείτε και το FANNY που γράφει κάτω από το ένα καρότσι! Κάποτε έγραψα κάτι και γι αυτό το θέμα

Advertisements

2 Σχόλια »

 1. Αυτές οι κυρίες μιλάνε από θέση ισχυρή και δεν πρέπει καθόλου να τις λάβουμε υπ όψιν μας. Τα έχουν όλα και πεθαίνουν για να ανεβάσουν τη λίμπιντο και για να βγουν από τη γλυκιά θαλπωρή που τους δίνει η δύναμη του χρήματος. Έχουν λύσει τα προβλήματά τους και ψάχνουν τον τρόπο που θα κάνει την αδρεναλίνη τους να πιάσει κόκκινο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φανταστούν ότι η σφαλιάρα κρύβει ένα σωρό πράγματα πίσω της. Κρύβει αυταρχισμό σε κάθε έκφανση της ζωής και δεν είναι ένα απλό καπρίτσιο της στιγμής.Κρύβει άντρα ανασφαλή, δεσποτικό και συντηρητικό που θέλει να επιβεβαιώνεται με αυτό τον άσχημο τρόπο. Ο άντρας που δέρνει, δεν έχει επιχειρήματα για να πείσει, σε θεωρεί κατώτερο είδος.Κάνει το δικό του αρέσει δεν αρεσει στη σύντροφο. Ας ρωτήσουν αυτές οι κυρίες καμιά γυναικούλα που έχει παρόμοια εμπειρία και είναι άνεργη και γιαυτό αναγκασμένη να μένει στη συζυγική εστία και να υπομένει…Τότε θα καταλάβουν ότι η σφαλιάρα όχι μόνο δεν εξιτάρει, αλλά κλείνει εντελώς την πόρτα για μιά τέλεια κορύφωση!!!Οπότε θα βιαστούν να αναθεωρήσουν τις δήθεν πρωτότυπες ιδέες τους. Ο φεμινισμός είχε κάποιο λόγο που εμφανίστηκε στην ιστορία. Όχι πως δεν άγγιξε την υπερβολή πολλές φορές, αλλά η υπερβολή υπάρχει από την άλλη πλευρά εδώ και αιώνες….

  Σχόλιο από Λίνα Κεφάλα — Αύγουστος 31, 2008 @ 3:42 μμ | Απάντηση

 2. Πραγματικά πολύ μεγάλο θέμα!
  Έχω παντρευτεί 2 φορές. Την 1η ο αγαπημένος μου σύζυγος (δεν το λέω ειρωνικά καθώς παντρευτήκαμε από μέγα έρωτα) άρχισε αμέσως μετά το γάμο να με χτυπάει… Κάθε φορά μετά έπεφτε στα πόδια μου κι έκλαιγε ζητώντας μου να τον συγχωρήσω & λέγοντάς μου πως δε θα ξαναγίνει, αλλά κάθε φορά γινόταν & χειρότερα (ζήλευε φρικτά & αρρωστημένα). Σε 1 χρόνο είχα κάνει αίτηση διαζυγίου, το οποίο σε άλλους 6 μήνες είχε βγει. Φυσικά του είχα κάνει & μήνυση, κάτι που του έκανε πολύ κακό στην καριέρα του (ήταν υψηλόβαθμος αξιωματικός, πέρασε στρατοδικείο με ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες), αλλά όχι βέβαια για να τον εκδικηθώ. Μόνο γιατί σκέφτηκα πως εάν έμενε ατιμώρητος, τα ίδια θα έκανε & στην οποιαδήποτε κοπέλα έμπαινε μετά από μένα στη ζωή του!
  Το θέμα είναι πως όταν έκανα την αίτηση διαζυγίου ήμουνα μακρυά από τον τόπο μου & τους δικούς μου (σε μετάθεση), δούλευα αλλά δεν είχα κάτι σίγουρο, οι γονείς μου με πίεζαν να μη χωρίσω το ίδιο & τα πεθερικά μου, αλλά εγώ το έκανα. Και σοφά έπραξα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων!
  Παρόλα αυτά φεμινίστρια ΔΕΝ είμαι! Δε συμφωνώ ούτε καν με τον ίδιο τον όρο(τί σημαίνει δλδ «γυναικισμός»;)! Πιστεύω στη διαφορετικότητα των 2 φύλων & οπωσδήποτε στην ισότητα αυτών! Αυτό που λέμε «είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι»!!! Η οποία ισότητα για να κερδηθεί θέλει εκτός από καλή θέληση & αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά & οπωσδήποτε καταπάτηση του εγωισμού μας.
  Στο 2ο γάμο μου ήμουνα τυχερή! Κλείσαμε φέτος 10 χρόνια μαζί (6 χρόνια συμβίωσης & 4 χρόνια γάμου) & πραγματικά όλα είναι ακόμα υπέροχα! Γιατί πέραν του έρωτα, της αγάπης, κ.λ.π. υπάρχει & ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ… Με σέβεται & τον σέβομαι κι αυτό νομίζω είναι το πιό σημαντικό! Γιατί αν υπάρχει σεβασμός, τότε εξυπακούεται πως υπάρχει & ισότητα. Και ΝΑΙ, ο άντρας μου άλλαζε καθημερινά το μωρό μας & μπάνιο του έκανε & ατελείωτες βόλτες με το καροτσάκι την έχει πάει (τόσες που τον σχολίαζε η γειτονιά, αλλά δεν λογαριάζει κανέναν!), όπως ακριβώς οι μπαμπάδες της φωτογραφίας! Και όλες τις δουλειές του σπιτιού τις κάνουμε μαζί αφού δουλεύουμε & οι δύο.
  Γιατί λοιπόν να υποστηρίξω το φεμινισμό τη στιγμή που βιώνω η ίδια την ισότητα σε όλο της το αληθινό μεγαλείο 10 χρόνια τώρα;;;
  Απλά νομίζω πως είναι & θέμα επιλογών αλλά & χαρακτήρα το τί θα περάσουμε η κάθε μία στη ζωή μας. Εάν είχα ακούσει τους άλλους θα ήμουν τώρα απίστευτα δυστυχισμένη (εάν ζούσα!)…
  Τα φιλιά μου!

  Σχόλιο από Ηλιαχτίδα — Σεπτεμβρίου 5, 2008 @ 10:57 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: